Mit apo e vërtetë

Mit apo e vërtetë

Kameleonët ndryshojnë ngjyrën sipas substancave përreth

Në të vërtetë: Kameleonët ndryshojnë ngjyrën sipas nxehtësisë, komunikimit dhe ndjesisë aktuale, dhe jo objekteve përreth. Për më tepër, substancat që prekin janë gjithashtu efektive në ndryshimet e ngjyrave.

Muri i Madh i Kinës duket nga hapësira

Në të vërtetë: astronautët Apollo që shkuan në Hënë kishin shpjeguar se Muri i Madh i Kinës nuk u shfaq nga Hëna siç thuhet, përcjell portali rtv21.tv

Mount Everest është maja më e lartë në botë

Në të vërtetë: shumë e konsiderojnë Everestin majën e malit më të lartë në botë. Në fakt, Everesti është më i larti nga të gjithë malet e tjerë për sa i përket nivelit të detit. Në fakt, maja më e lartë në botë është Mali Mauna Kea në Hawaii. Është 4205 metra mbi nivelin e detit.

1 vjet nga mosha e njeriut është e barabartë 7 vjet në moshën e qenve

Në fakt: mosha e qenve ndryshon tërësisht sipas racës së tyre, madhësisë dhe mënyrës së ushqimit të tyre.

Kikiriku është një lloj arrë ose arrë

Me të vërtetë: Kikirikët janë nga familja e bishtajoreve dhe fasulet janë nga bizele.

Pjesë të ndryshme të gjuhës perceptojnë shije të ndryshme

Në fakt: u gjet në studime se të gjitha shijet merreshin në të gjitha pjesët e gjuhës.

Fëmijët të cilët ushqehen me sheqer dhe çokolada bëhen hiperaktivë

Në të vërtetë: Ekspertët shpesh thonë që kjo pikëpamje e zakonshme nuk është e vërtetë dhe se ushqimet me sheqer nuk kanë asnjë efekt në hiperaktivitetin./21Media