Një njoftim këshillues për përmbajtjen e racizmit në filmat klasikë të Disney, i vendosur që nga viti i kaluar, është azhurnuar me një mesazh më të forcuar.

Kur luhen në shërbimin e transmetimit Disney +, filma të tillë si Dumbo, Peter Pan dhe Jungle Book tani ndriçojnë me një paralajmërim për stereotipet, përcjell portali rtv21.tv

“Ky program përfshin përshkrime negative dhe / ose keqtrajtime të njerëzve ose kulturave,” thotë paralajmërimi.

“Këto stereotipa ishin të gabuar atëherë dhe janë të gabuar tani.”

Mesazhi shton se në vend që të heqim përmbajtjen, “ne duam të pranojmë ndikimin e saj të dëmshëm, të mësojmë prej tij dhe të ndezim bisedë për të krijuar së bashku një të ardhme më përfshirëse”.

Filmat e tjerë që përmbajnë paralajmërimin janë The Aristocats, i cili tregon një mace me “fytyrë të verdhë” duke luajtur piano me shkopinj.

Lady and the Tramp, e cila ka disa raste racizmi dhe stereotipi kulturor, mbart gjithashtu një paralajmërim. Kompania së pari shtoi një paralajmërim rreth racizmit nëntorin e kaluar – megjithatë, ishte shumë i shkurtër.

Disa filma, të tilla si Kënga e Jugut, nuk janë në dispozicion për t’u transmetuar në Disney + për shkak të racizmit./21Media