Me qëllim të vetëdijësimit të njerëzve

Me qëllim të vetëdijësimit të njerëzve

Në gjithë botën më 4 tetor shënohet Dita e Kafshëve, që ka për qëllim vetëdijësimin e njerëzve për padrejtësitë që i bëhen botës shtazore, por edhe që të nxisë organet shtetërore të respektojnë dispozitat ligjore që kujdesen për mbrojtjen e kafshëve.

Sipas të dhënave të Unionit Botëror për Mbrojtjen e Natyrës, 21 për qind e të gjitha llojeve të gjitarëve të njohur janë të rrezikuar, 30 për qind e ujorëve, 12 për qind e zogjve, 28 për qind e zvarranikëve, 37 për qind e peshqve dhe 35 për qind e jo kurrizorëve.

Fushat kryesore të përqendrimit për Ditën Botërore të Kafshëve janë tërheqja e vëmendjes ndaj specieve të rrezikuara, mbrojtja e habitateve natyrore dhe mbështetja e mirëqenies së kafshëve.

Dita Botërore e Kafshëve është themeluar vë vitin 1931 në Firencë të Italisë./21Media