Sot shënohet Dita Botërore e Televizionit. Kjo ditë simbolizon komunikim dhe globalizimin në botën bashkëkohore.

Kjo ditë është shpallur nga Kombet e Bashkuara në vitin 1996 dhe i ka bërë bashkë për herë të parë, institucionet kryesore të industrisë mediale, Unioni Evropian i Transmetuesve (EBU), Asociacioni i Televizioneve Komerciale në Evropë (ACT) dhe EGTA Asociacioni i Radio Televizioneve me bazë në Bruksel.

Një mënyrë e rëndësishme e komunikimit dhe shpërndarjes së informacionit, Dita Botërore e Televizionit, ka luajtur një rol të rëndësishëm në kornizimin e opinionit publik dhe vendimeve globale, transmeton rtv21.tv.

Media vizuale dhe ndikimet e saj

Televizioni u dha një mundësi njerëzve që të kenë qasje në argëtim. Kjo u dha qenieve njerëzore një shans për të konsumuar informacion. Me ardhjen e televizionit, njerëzit kuptuan se ishin pjesë e të njëjtit univers dhe ishin të ngjashëm me njëri-tjetrin.
Jo vetëm kjo, televizioni u bë një mënyrë shoqërimi. Në çdo familje, njerëzit mblidheshin para ekranit për të parë shfaqjet e tyre të preferuara.

Media vizuale dhe ndikimi në mes pandemisë

Për shkak të pandemisë COVID-19, njerëzit qëndruan brenda dhe duke respektuar distancën shoqërore. Gjatë kësaj kohe, televizioni u bë një faktor i rëndësishëm që bashkon anëtarët e familjes

Televizionet shërbyen si një shpërqendrim nga stili i jetës ndryshe të kësaj bote mes pandemisë./21Media