Kjo ditë simbolizon komunikm dhe globalizim në botën bashkëkohore

Kjo ditë simbolizon komunikm dhe globalizim në botën bashkëkohore

Sot shënohet Dita Botërore e Televizionit. Kjo ditë simbolizon komunikim dhe globalizimin në botën bashkëkohore.

Kjo ditë ishte shpallur nga Kombet e Bashkuara në vitin 1996 dhe i kishte bërë bashkë për herë të parë, institucionet kryesore të industrisë mediale, Unioni Evropian i Transmetuesve (EBU), Asociacionin e Televizioneve Komerciale në Evropë (ACT) dhe EGTA- Asociacionin e Radio Televizioneve me bazë në Bruksel.