Sot shënohet Dita Ndërkombëtare pa makina, e cila synon sensibilizimin e njerëzve të udhëtojnë duke përdorur një mënyrë tjetër transporti për ditën botërore pa makina.

Kjo ditë ndërkombëtare synon të rrisë ndërgjegjësimin për mënyrat e ndryshme të udhëtimit. Disa qytete krijojnë rrugë pa trafik gjithë ditën për të ndihmuar në rimagjinimin e rrugëve me më pak trafik, transmeton rtv21.tv.

Gjithashtu kërkohet të promovojë përfitimet mjedisore të përdorimit të transportit publik ose çiklizmit në vend të përdorimit të një makine.

Që prej vitit 1988 në Paris ka filluar të festohet kjo ditë dhe brenda katër viteve ka arritur të bëhet Dita Botërore e Lëvizjes pa Makina në të gjithë botën./21Media