Në vitin 2030 do të rritet numri i vdekjeve, si pasojë e konsumimit të duhanit

Në vitin 2030 do të rritet numri i vdekjeve, si pasojë e konsumimit të duhanit

Konsumimi i duhanit në Evropë është rritur kohëve të fundit, 43 për qind parashihet numri i vdekjeve të grave të prekura nga kanceri i mushkërive.

Simptomat e këtij lloji të kanceri, shfaqen vetëm në fazë të vonë, shkruan “The Independent”.

Kanceri i mushkërive, më së shpeshti shkaktohet nga pirja e duhanit dhe kjo ka pak mundësi për të mbijetuar dhe evituar rrezikun, pasi që simptomat shfaqen në periudha të vona.

Vdekjet e grave nga kanceri në mushkëri, janë parashikuar të rriten për 43 për qind, para vitit 2030.

Vendet e pasura pritet të kenë normat më të larta me vdekje për 12 vitet e ardhshme dhe kjo sipas hulumtimit do të ndodhë në Evropë, Australi dhe Zelandë të Re, Amerikë dhe Azi./21Media