Një përdorim i panjohur i kanellës

Një përdorim i panjohur i kanellës

Kanella është një ndër erëzat që u jep një shije karakteristike pjatave dhe pijeve të ndryshme. Aroma e saj e veçantë është lehtësisht e dallueshme dhe e pangatërrueshme me asgjë tjetër.

Kanella zë një vend të rëndësishëm edhe në ritualin e bukurisë duke qenë pjesë e recetave dhe trajtimeve të ndryshme qoftë për flokët, fytyrën apo trupin. Por sot do t’ju sjellim një përdorim të panjohur të kanellës, u këshillojmë ta hidhni në vazot e luleve në ballkon, por edhe në bimët e pemët e ndryshme në oborr.

Nëse shtoni një lugë çaji kanellë në vazot e luleve, ju mbani larg insektet, eliminoni bakteret kërpudhore nga kërcejtë e luleve dhe pengoni kalbjen e tyre.