Një 20-vjeçar është qëlluar për vdekje duke pretenduar se merrte pjesë në një grabitje “shaka” filmuar për YouTube.

Dëshmitarët i thanë policisë se disa persona ishin afruar të trampolinës në Nashville, duke mbajtur thika të mëdha, përcjell portali rtv21.tv

Wilks u qëllua më pas nga një 23-vjeçar, i cili i tha policisë se nuk kishte ide se kishte qenë një “shaka” dhe kishte vepruar në vetëmbrojtje.

Miku i Wilks u tha oficerëve se “shakaja” kishte qenë për një video në YouTube. Askush nuk është arrestuar për vdekjen.

Disa familje kishin qenë brenda parkut Urban aventuresk i cili e përshkruan veten si “miqësor ndaj fëmijëve” dhe “argëtim familjar”, në kohën e gjuajtes me armë në ora 21:20, njoftoi shtypi lokal WKRN .

Videot me “prank” të grabitjes janë relativisht të zakonshme në YouTube, ndonjëherë përfshijnë armë të rreme zjarri.

Por YouTube solli rregulla që ndalojnë shakatë e rrezikshme ose kërcënuese dy vjet më parë. Kjo përfshin “shaka që i çojnë viktimat të kenë frikë nga rreziku i afërt fizik ose që krijojnë shqetësime serioze emocionale tek të miturit”.

Kërcënimet me armë dhe grabitje të rreme janë shënuar posaçërisht si shkelje që do të rezultonin në heqjen e videos./21Media