Çka parasheh LDK-ja për sistemin e drejtësisë?

Çka parasheh LDK-ja për sistemin e drejtësisë?

Kandidatja për kryeministre nga LDK, Vjosa Osmani, në “DebatPernime” shpalosi programin e saj qeverisës. Sipas Osmanit, LDK-ja e ka hartuar planin e saj për drejtësinë që quhet “drejtësia 23”, që është plan strategjik për katër vitet e ardhshme, që parasheh veprime konkrete dhe radikale, që do ta kthejnë besimin e qytetarëve në sistemin e drejtësisë.

Sipas Osmanit, LDK-ja po synon që përmes vetingut të përgjithshëm ta rikthejë besimin e qytetarëve në sistemin e drejtësisë. Po ashtu, është paraparë veting çdo vit.

Osmani thotë se qëllimi është dekriminalizimi i sistemit gjyqësor./21Media