Vizita e Dukës dhe Dukeshës në Afrikë

Vizita e Dukës dhe Dukeshës në Afrikë

Duka dhe Dukesha e Sussex kanë filluar ditën e dytë të turneut të tyre në plazhin e Afrikës. Ata takuan surfist të rinj që përdorin oqeanin si një shpëtim terapeutik nga komunitetet e tyre të dhunshme.

Harry dhe Meghan udhëtuan për në plazhin e Monwabisi, për të mësuar rreth punës së Waves For Change, e cila ndihmon fëmijët e cenueshëm nga qyteti dhe komunitetet sfiduese përmes fuqisë së surfimit.

Dukesha e shmangë protokollin mbretëror derisa ajo u ul dhe qeshi me të rinjtë në plazh dhe i përqafoi ata kur u largua. Çifti kishte udhëtuar në mjedisin piktoresk të plazhit për të mësuar se si mentorët e shfletimit po ndihmojnë të rinjtë në nevojë.

Harry dhe Meghan gjithashtu mbajtën një sesion pyetjesh dhe përgjigjesh me shtypin afër plazhit dhe u pyetën se si ishte vizita e tij në Afrikë, transmeton rtv21.tv.

“Ky turne në Afrikë ishte fantastik, mezi po pres per vizitën në qytetin e Kepit – unë e dua këtë vend”, tha Harry.

Dhe përsëri takimi i njerëzve, energjia, argëtimi, përsëri pozitiviteti, optimizmi janë shpresa përballë një fatkeqësie kaq të jashtëzakonshme”, shtoi Duka.

Organizata Waves For Change u themelua nga një grup entuziastësh të surfimit. Ata zbuluan se sa i dobishëm ishte sporti në angazhimin e të rinjve dhe ndihmën në shëndetin e tyre mendor.

Ekspozimi i përditshëm ndaj dhunës dhe stresit në Afrikën e Jugut do të thotë që shumë banorë, veçanërisht të rinjtë, vuajnë nga vështirësi të mprehta emocionale dhe psikologjike.

Ata gjithashtu u takuan me 25 mentorë të shfletimit duke u përgatitur për një aktivitet të shëndetit mendor në plazh.

Harry dhe Meghan gjithashtu morën pjesë në një stërvitje të shëndetit mendor të quajtur Power Hand, i cili promovon të menduarit pozitiv.

Duka dhe Dukesha u bashkuan në aktivitetin e Power Hand dhe biseduan me mentorët e shfletimit për përfitimet e saj./21Media