Aktori Sabedin Shahiqi laureat i çmimit kombëtar për vepër jetësore, kurse postmortum regjisori Bekim Lumi

Aktori Sabedin Shahiqi laureat i çmimit kombëtar për vepër jetësore, kurse postmortum regjisori Bekim Lumi

27 marsi është caktuar të jetë Dita Botërore e Teatrit. Dhe me këtë rast, ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, tashmë tradicionalisht shpërblen artistët me cmimet vjetore për teatër. Sot, Ministri i Kulturës, Kujtim Gashi me çmimin për vepërimtari jetësore ka nderuar aktorin Sabedin Shahiqi, përderisa për regjinë më të mirë për vitin 2018 postmortum është vlerësuar regjisori Bekim Lumi për shfaqjen “Arturo Ui”, shfaqje kjo e cila u vlerësua si shfaqja më e mirë e vitit 2018./21Media