Prindërve të dy djemve, Odin Frost dhe Jordon Granberry, iu dhanë perspektiva të zymta kur ata lindën.

Mjekët iu thanë që djemtë e tyre kurrë nuk do të mund të ecnin dhe do të jetonin në një gjendje vegjetative, duke pasur parasysh se nuk do jetonin gjatë. Por tashmë kanë kaluar 18 vjet dhe adoleshentët sapo kanë mbaruar shkollën e mesme. Dyshja vërtet mposhtën të gjitha mosmarrëveshjet dhe tejkaluan të gjitha pritjet. Dhe pasi babai i njërit prej djemve ndau një fotografi duke i paraqitur që në ditën e parë të shkollës, dhe pas diplomimit të tyre.

Djemtë u takuan kur të dy ishin vetëm 3 vjeç, ditën e parë të shkollës. Fotografia që ndau babai i njërit tregon se ata ndanin një vend së bashku. Që nga ajo ditë, Odin dhe Jordon filluan të ndajnë një lidhje speciale, pavarësisht se ishin pothuajse plotësisht jo verbale, transmeton rtv21.tv.

Këtë javë, gjatë diplomimit në shkollën e mesme, ata rikrijuan foton që u bë 15 vjet më parë. Prindërit krenarë të Odin u thanë mediave se fotografitë që duken thuajse identike i kujtojnë ata se deri ku kanë ardhur djemtë.

Tim, babai i Odinit, tha për një dalje të lajmeve: “Djali im dhe shoku i tij më i mirë u tha të dyve që niveli i mbijetesës së tyre do të ishte rreth 2%, se ata kurrë nuk do të ecnin dhe se ata do të jetonin në një gjendje vegjetative. Tani të dy ecën në skenë dhe u diplomuan”.

Deanda, nëna e Odinit, përjetoi preeklampsi kur e priste, dhe djali lindi tre javë më herët dhe vuante nga një rrjedhje e gjakut në tru. Mjekët nuk ishin 100% të sigurt për diagnozën, por u thanë prindërve të Odin që ai nuk do të shëtiste e as të flasë, kishte probleme të trurit dhe aftësitë e tij njohëse nuk do të tejkalonin kurrë 7-vjeçarin mesatar. “Të gjithë thoshin” të jenë të përgatitur ” dhe se ai do të qëndronte në skenën e fëmijëve të vegjël për pjesën më të madhe të jetës së tij,” ndau Tim, babai i Odinit.

Sidoqoftë, djali mundi të gjitha mosmarrëveshjet dhe pasi u fut në një shkollë për fëmijë me nevoja të veçanta, kur ai ishte 3 vjeç, ai takoi shokun e tij më të mirë gjatë gjithë kohës, Jordan.

Odin filloi të ecte kur ishte 5 vjeç, ndërsa Jordon ndërmori hapat e tij të parë kohët e fundit, përpara se të mbush 18 vjeç. Ndërsa ai mund të ecë, Odin, i cili ka autizëm të rëndë jo verbal, përdor karrocë për distanca të gjata. Ai nuk është shumë llafazan, por është i vetëdijshëm për atë që po ndodh rreth tij. /21Media