Shitjet e kasetave vlerësohet të jenë dyfishuar këtë vit në krahasim me vitin 2019.

Industria britanike fonografike, e cila përfaqëson etiketat rekord, projekton 157,000 kaseta janë shitur në Mbretërinë e Bashkuar në vitin 2020. Ky është numri më i lartë që nga viti 2003, transmeton rtv21.tv.

Deri më tani Lady Gaga është një ndër këngëtaret që ka shitur më së shumti kaseta.

Pra, çfarë qëndron prapa rritjes së shitjeve të kasetave?

Së pari, është e rëndësishme të theksohet se shitjet e kasetave përfaqësojnë një pjesë të vogël të shitjeve të muzikës këtë vit.

Midis 10 rekordeve më të shitur të vitit 2020 ishin albumet klasike nga Fleetwood Mac, Amy Winehouse dhe Nirvana.

Sidoqoftë, të gjithë albumet në 10 kasetat kryesore ishin botimet e vitit 2020 nga artistë të tillë si Blackpink dhe Selena Gomez.

Adhuruesit e muzikës në Mbretërinë e Bashkuar mbledhin 65,000 kaseta në gjysmën e parë të vitit 2020

Revolucioni i viteve të fundit u ndez pjesërisht nga njerëzit që kërkonin diçka ndryshe nga shkarkimet dixhitale dhe transmetimi në internet.

Albumet më të shitura të kasetave për vitin 2020:

1. Lady Gaga – Chromatica
2. 5 Seconds Of Summer – Calm
3. Yungblud – Weird
4. The 1975 – Notes On A Conditional Form
5. Blackpink – The Album
6. Selena Gomez – Rare
7. Kylie Minogue – Disco
8. Dua Lipa – Future Nostalgia
9. Haim – Women In Music Pt III
10. The Streets – None Of Us Are Getting Out Of This Life Alive.

Bazuar në të dhënat e Listave Zyrtare. Shifrat përfundimtare do të konfirmohen më 4 janar 2021./21Media