Një shtëpi duke "notuar"

Një shtëpi duke “notuar”

Pronari i ri zhvendosi rezidencën në stilin gjeorgjian përmes lumit Tred Avon në një udhëtim rreth 80 kilometra.

Toni Masso udhëton në bregdet duke kërkuar shtëpi të vjetra për të fotografuar, duke kapur strukturat e shkëlqyeshme dhe automjetet e ndryshkura që kufizojnë autostradat e vendit.

Por, ai kurrë nuk ka parë atë që pa të mërkurën në mëngjes. Një rezidencë e ndërtuar në vitin 1760 ishte ngarkuar me një varkë, pjesë e një misioni disa javësh për ta transferuar atë nga Easton në DeCoursey Cove në Queenstown, transmeton rtv21.tv.

Nëse gjithçka shkon sipas planit, shtëpia “Galloway” do të bëhet pronë e një familjeje, këtë herë për Christian Neeley, prindërit, motrën dhe fëmijët.

“Ata donin ta bënin atë të gjallë përsëri”, tha Masso.

Neeley dhe prindërit e tij kanë ndarë koston e lëvizjes së shtëpisë me tulla tre-katëshe 800,000 paund nëpër qytetin e Easton dhe më pas rreth 80 kilometra në lumin Tred Avon, rreth ishullit Tilghman dhe lart në Gjirin Lindor në DeCoursey Cove, pranë ishullit Wye.

Pronari punon për sigurinë në internet, jo në arkitekturë, por dëshironte të gjente një shtëpi të stilit gjeorgjian. Ai nuk mund ta gjente një, kështu që e solli shtëpinë duke “notuar”.

Për Neeley, është një refuzim i kulturës së disponueshme./21Media