E keni ditur se në sy egzistojnë disa notues të vegjël

Trupi ynë është kjo makinë mahnitëse e krijuar për të kryer funksionet më të ndërlikuara: ai mund të rigjenerojë veten, të shkojë deri në gjasa ekstreme për të na mbajtur të sigurt dhe madje të krijojë jetë. Nuk është çudi që ne po zbulojmë vazhdimisht fakte të reja që na lënë të mahnitur.
Bright Side, ka sjellur një gjë interesante për të cilën nuk keni dëgjuar kurrë më parë.

Ka ”miza fluturuese” në sytë tuaj.


Muscae volitantes, latinisht për “mizat fluturuese” janë notues të vegjël që duket se po notojnë në fushën tuaj të shikimit.
Këto objekte të vogla, të bëra nga copa indi, qeliza të kuqe të gjakut ose grumbuj proteinash hedhin hije në retinë dhe kjo është pse janë më të dukshme kur shikojnë një sipërfaqe uniforme të ndritshme, si një mur i zbrazët, borë ose një qiell i pastër. Janë mjaft të zakonshme dhe shumica e njerëzve as nuk i vërejnë pasi truri përshtatet me to./21Media

Back to top button