Pas ngjarjeve të fundit në politikë, reagoi Shoqata e të Drejtave të Pacientëve në Kosovë

Pas ngjarjeve të fundit në politikë, reagoi Shoqata e të Drejtave të Pacientëve në Kosovë

Shoqata e të Drejtave të Pacientëve në Kosovë (PRAK) ka reaguar pas zhvillimeve të fundit politike në vend, duke thënë se është e pa kuptueshme dhe e pa falshme prishja e koalicionit në këtë kohë.

Kjo shoqatë përmes një komunikate thotë se me shqetësim të madh i ka parë lajmet se Koalicioni Qeverisës po shkon drejtë shkatërrimit në kohën kur ai më së shumti pritej të jetë unik.

“Në kohën kur COVID-19, është shpallur një pandemi globale nga OBSH, kur ky virus po merr jetë të shumta njerëzish në shumë shtete, madje edhe në shtete të fuqishme, partnerët e koalicionit qeverisës gjejnë komoditetin të merren me politikë. Duke e ditur se Kosova ka një shëndetësi nën nivel dhe shëndeti publik, është i kërcënuar seriozisht, është e pa kuptueshme dhe e pa falshme prishja e koalicionit në këtë kohë, duke lënë qytetarët nën mëshirën e COVID-19 e duke lënë “heronjët nëpër instikame”. Kjo lirisht mund të quhet ‘thikë pas shpine’ ndaj qytetarëve! Përderisa qytetarët iu votuan si një shpresë për ndërtimin e mirëqenies së tyre të prishur për vite me radhë, ju përveç që nuk e rregulluat mirëqenien e tyre, me kalkulime politike po ua rrezikoni edhe jetën në mënyrë të drejtpërdrejtë dhe permanente”, thuhet Shoqatës së të Drejtave të Pacientëve në Kosovë.

Sipas tyre, në këtë kohë nuk ka asgjë më shumë rëndësi se sa mbrojtja nga COVID-1

“Në këtë kohë nuk ka asgjë më shumë rëndësi se sa mbrojtja nga COVID-19. As taksa, e as kush fiton politikisht. Ky mund të jetë veç një përfitim i juaji, qoftë politik apo individual! Tashmë një gjë është e kuptueshme, që për ju s’ka lidhje sa qytetarë do të vdesin, sepse ne jemi “numra”. Rëndësi ka se sa do të përfitoni ju sepse ju jeni “emra”. Përderisa ju po merreni me çështje të “larta” ne këtu poshtë mezi po mbijetojmë. Por, disa do të mbijetoj më! Ata që do të mbijetojmë do të votojmë sërish. E ata që votojmë nuk do të gabojmë. Populli nuk do të harroj këtë asnjëherë”, thuhet në komunikaten e Shoqatës së të Drejtave të Pacientëve në Kosovë.