Sipas dokumenteve të reja të paraqitura nën dy firmat e këngëtarit, Maverick Properties Limited dhe Maverick Commercial Properties Limited, me Kompanitë House, ai ka shtuar 4.5 milionë £ në portofolin e tij.

Në shkurt, The Sun raportoi se Ed kishte 27 shtëpi, banesa dhe prona tregtare – përfshirë pasurinë e tij të madhe në Suffolk, restorantin Bertie Blossoms dhe një rezidencë në Londër ku ai qëndron.

Ai gjithashtu zotëron dy prona në Covent Garden në qendër të Londrës dhe një palë banesa pranë Battersea Dogs dhe Cats Home.

Prodhuesi i Divide gjithashtu ka prona me qira në Whitechapel dhe Portobello Road.

The Sun më parë zbuloi se si Ed shpërndau 4 milion £ në shtëpi të reja për të ndaluar fqinjët e tij duke ankuar për zhurmën.

Ai shkatërroi dy shtëpi pranë pallatit të tij në Londër për 19.8 milionë £ për të ndaluar çdo ankesë.

Një burim tha në atë kohë: “Ed kishte fqinjë që ankoheshin për zhurmën më parë, kështu që kur ai pati një shans për të blerë dy shtëpitë pranë shtëpisë së tij në Londër, ai e kapi.”

Ed – i cili kohët e fundit është bërë baba për herë të parë pasi gruaja Cherry Seaborn lindi vajzën Lyra – aktualisht po jeton në pronën e tij në Suffolk.

Territoret përbëhen nga një shtëpi moderne 850,000 £, një shtëpi në fermë të shekullit të 16-të që ai bleu për 450,000 £, një shtëpi me katër shtretër 925,000 £ gjithashtu në pronë, një shtëpi njëkatëshe prej 525,000 dhe një pub që ai ndërtoi vetë në 2017./21Media