Edhe gjashtë ministra japin dorëheqje nga qeveria e Johnsonit

2 min read

Edhe gjashtë ministra kanë dhënë dorëheqje nga Qeveria e Britanisë së Madhe.

Mims Davies është ministrja e fundit që ka dhënë dorëheqjen. Ajo ishte ministre e punësimit në Departamentin për Punë dhe Pensione.

Pesë ministra të tjerë që dhanë dorëheqjen nga qeveria britanike janë: Kemi Badenoch, Neil O’Brien, Alex Burghart, Lee Roëley dhe Julia Lopez

Julia Lopez ishte ministre e kulturës, Lee Roëley ishte një ministër biznesi, Alex Burghart ishte ministër i arsimit, Neil O’Brien ishte një ministër i niveluar, Kemi Badenoch ishte një ministre e qeverisë lokale.

Kjo e çon në 27 numrin e ministrave dhe ndihmësve që kanë dhënë dorëheqje.

Kryeministria e  Johnson është zhytur në krizë pas dorëheqjeve dramatike të kancelarit Rishi Sunak dhe sekretarit të shëndetësisë Sajid Javid. Ata dhanë dorëheqjen brenda disa minutave nga njëri-tjetri të martën pas një mosmarrëveshjeje për vendimin e Johnson për të emëruar zëvendës shefin e Chris Pincher në fillim të këtij viti. Largimet e tyre shkaktuan një valë dorëheqjesh nga më shumë role të rinj që ka vazhduar të mërkurën.

Presioni ndaj kryeministrit britanik u rrit, sidomos pas skandalit seksual me një anëtar drejtues të grupit parlamentar konservator. Zëvendëskryetari ekzekutiv i Tory, Chris Pincher në fund të javës së kaluar dha dorëheqjen, pas ngacmimit seksual të dy burrave. Kryeministri Boris Johnson kërkoi falje në mbrëmje, dhe tha se vendosja e Chris Pincher në post ishte një gabim. Por ai nuk ka gënjyer për këtë rast, tha Johnson në një intervistë për BBC. Por më parë një zëdhënës i Johnsonit kishte pranuar, se kryeministri kishte dijeni që në vitin 2019 për fajësimet kundër kolegut të partisë, Chris Pincher. / 21Media