Dyan Cannon është njëra ndër aktoret e famshme amerikane e cila është nominuar për tri Çmime të Akademisë. Cannon e lindur në Samille Diane të Tacomas gjithashtu është regjisore, skenariste e producente e suksesshme.

Cannon u lind në Samille Diane Friesen të Tacomas së Washingtonit më 4 janar të vitit 1937. U rrit në një familje hebreje derisa bëri debutimin e saj në vitin 1960 në filmin “The Rise and Falls of Legs Diamond”.

Cannon njihet për portretizimin që i bëri Mona Eliotti-it në episodin e “The Man Behind the Man” të vitit 1964.

Për kontributin e saj ajo u përfshi në Hollywood Walk Of Fame në vitin 1983.

Më poshtë disa thënie të saj të njohura:

“Për vite të tëra kam kërkuar dashurinë e vërtetë, dhe gjatë këtij kërkimi kam zbuluar se vetëm dashuria e Zotit është e vërtetë.”

“Edhe në çastet kur ndjehemi të palumtur, prapëseprapë lumturia vazhdon të jetë pranë nesh.”

“Të rilindësh do të thotë të zbulosh një koncept të ri për vetveten.”