Kurdoherë që shkoni të vizitoni një mik në një qytet tjetër dhe t’u kërkoni atyre që t’ju tregojë rreth e rrotull, ata shpesh do t’ju bombardojnë me mundësi të mahnitshme për të parë se sa krenarë janë për vendin ku jetojnë.

Por, le ta përballojmë atë, planifikimi dhe menaxhimi i qytetit nuk është një detyrë e lehtë dhe secili lokacion duhet të ketë zona për të shmangur, pavarësisht nëse është për shkak të shkallës së krimit, trafikut të pamundur, ose një numri i arsyeve të tjera.

Epo, Egjipti është në lajme sot për shkak të një projekti autostradë që po ngritë vetullat (qoftë me të qeshura apo seriozitet).

Mediat sociale janë kanë publikuar imazhe të Urës Teraet Al-Zomor nën-ndërtim, e njohur gjithashtu si Boshti i Mbretit Salman, duke qenë aq afër një numri të ndërtesave të banimit sa duket sikur është e lidhur me to.

Për t’i hedhur gjërat në perspektivë, pjesa specifike e urës së autostradës e treguar në fotografi thuhet se është afërsisht 50 centimetra larg nga ndërtesat e banimit. Kjo do të thotë që autostrada është brenda mundësive të ballkoneve të njerëzve, transmeton rtv21.tv.

Përveç sasive ekstreme të ndotjes që do të futen pasi lejohet qarkullimi në autostradë, dhe potenciali i njerëzve që marrin rrugë të shkurtra përmes ballkoneve të tyre dhe përmes autostradës, katet e poshtme tani do të jenë në errësirë me shumë banorë dhe dyqanet duhet të vazhdojnë jetën e tyre duke jetuar nën një urë autostrade.

Ura gjendet në një aks në Guvernatorin e Gizës, duke kaluar nëpër rrugën Nasr El-Din në Al-Haram, Kajro. Kjo autostradë është e gjatë 12 kilometra. Vlerësohet të kushtojë rreth 5 miliardë paund egjiptianë, ose gati 317 milionë dollarë amerikanë./21Media