Ellen DeGeneres ka hapur serinë e re të emisionit të saj me një falje dhe një pranim se “këtu ndodhën gjëra që nuk duhej të kishin ndodhur kurrë”.

Të hënën, Ellen DeGeneres Show u kthye në ekranet amerikane për herë të parë që kur u shfaqën akuzat për një mjedis pune toksik.

“Unë e marr këtë shumë seriozisht dhe dua të them se më vjen keq për njerëzit që u preken”,  tha drejtuesja.

Tre prodhuesit kryesorë të emisionit u pushuan së fundmi mes pretendimeve të sjelljes së keqe.

DeGeneres u hap me një ton komik, duke i thënë kamerës: “Nëse po shikon sepse më do, faleminderit. Nëse po shikon sepse nuk më do, mirë se erdhe”.

Përmes dhëmbëve të shtrënguar, ajo tha se kishte kaluar një “verë të shumë të frikshme”.

Por ajo shpejt u bë serioze ndërsa adresoi akuzat për sjellje të keqe dhe ngacmim seksual që u shfaqën në fillim të këtij viti.

“Mësova se ndodhën gjëra që nuk duhet të kishin ndodhur kurrë”, tha ajo.

“Nëse e kam lënë dikë poshtë, nëse i kam lënduar ndonjëherë ndjenjat e tij, më vjen keq për këtë.”

Ajo shtoi se si një person në një pozitë të fuqisë dhe privilegjit, shfaqja dhe ajo që ndodhi brenda saj ishte përgjegjësia e saj.

“Ne kemi bërë ndryshimet e nevojshme dhe sot po fillojmë një kapitull të ri,” u tha ajo shikuesve.

Kjo përfshinte njoftimin se studioja DJ Twitch ishte promovuar në producent bashkë-ekzekutiv.

Çfarë ndodhi në Ellen?

DeGeneres tashmë kërkoi falje në një email për stafin përsëri në korrik, duke thënë se ajo ishte “e përkushtuar për të siguruar që kjo të mos ndodhë më”, dhe bëri një falje të mëtejshme në një takim video me ekipin e saj në gusht.

Në një histori të botuar në fillim të këtij viti, disa ish-punonjës i thanë Buzzfeed News se kishin përjetuar racizëm ndërsa punonin në shfaqje.

Shfaqja ka fituar mbi 60 çmime Emmy që kur u transmetua për herë të parë në 2003./21Media