Misioni i parë historik i Emirateve të Bashkuara Arabe në Mars është duke u zhvilluar, pas një ngritje të suksesshme në Japoni.

Sonda “Hope” u nis në një raketë H2-A nga hapësira Tanegashima dhe tani është në një udhëtim 500 milionë km për të studiuar motin dhe klimën e planetit.

Dy përpjekjet e mëparshme për të filluar hetimin gjatë javës së kaluar duhej të pushonin për shkak të motit të pafavorshëm, transmeton rtv21.tv.

Ardhja e “Hope” në shkurt të viti 2021 është caktuar të përkojë me 50 vjetorin e formimit të Emiratet e Bashkuara Arabe.

Misioni i Emirateve të Bashkuara Arabe është një nga tre misionet që shkojnë në Mars këtë muaj.

SHBA dhe Kina kanë rovera sipërfaqësorë në fazat e vona të përgatitjes./21Media