Nëse u keni besur deri tani, mos veproni më

Nëse u keni besur deri tani, mos veproni më

Shkencëtarët kanë shpenzuar shumë kohë dhe përpjekje për t’i goditur këto mite.

Sidoqoftë, mediat dhe filmat vazhdojnë të popullarizohen, përcjell rtv21.tv

Më poshtë ju sjellim 6 nga mitet më të famshme për t’u thyer plotësisht.

HIV nuk ekziston

HIV (virusi i mungesës së imunitetit të njeriut) lidhet me retroviruse të veçanta që ekzistojnë në sasi të mëdha dhe varietete. Shumë kafshë kanë këto retroviruse dhe HIV është virusi i parë që u zbulua tek njerëzit. Çmimi Nobel u dha për përshkrimin dhe zbulimin e HIV-it.

Produktet që përmbajnë GMO janë të rrezikshme

Të gjitha bimët transghenike u nënshtrohen eksperimenteve mbi sigurinë, të tilla si ndërveprim me mjedisin dhe ndikim në shëndetin e njeriut. Gjenotipi më i mirë zgjidhet nga një mijë mundësi. Ju mund ta quani atë “zgjedhje artificiale”.

Etniciteti është në gjene

Etnia (ose identiteti etnik) nuk vjen nga ADN-ja juaj – është më shumë një koncept social sesa një kulturë. Kohët kur etnia konsiderohej të ishte një koncept biologjik ishte në të kaluarën. Etnia, ashtu si gjuha, nuk është një shenjë e lindur dhe njerëzit fitojnë (ose nuk fitojnë) atë gjatë komunikimit me të tjerët. 2 motra, për shembull, kanë një grup të ngjashëm gjenesh, por ato manifestohet në mënyra të ndryshme./21Media