Disa qytete raportohet se ishin mbuluar në dëborë për herë të parë në dekada

Disa qytete raportohet se ishin mbuluar në dëborë për herë të parë në dekada

Ndërsa Evropa është kapluar nga i nxehti afrikan, Australia Juglindore është goditur nga një valë e ftohtë, me temperaturat që varen rreth minus tre gradë në zonat malore, me një njeri të vdekur kur një degë peme ra mbi të.

Qysh ditën e shtunë, shërbimet meteorologjike lëshuan një paralajmërim kundër erërave të forta dhe të ftohta, borës dhe ngricave.

Sipas faqes së lajmeve australiane ABC, dëbora, temperaturat e ftohta dhe kushtet e vështira të drejtimit kanë çuar në mbylljen e rrugëve në të gjithë Victoria.

Një i moshuar (68) vdiq dje ndërsa skijonte në New South Wales, kur një degë e madhe pemësh ra mbi të.

Resori Bou Bou Mountain është plotësisht i ndërprerë nga dëbora, dhe ekuipazhet e shpëtimit po përpiqen të pastrojnë rrugët.

Shërbimi i Urgjencës deklaroi se kishte marrë 145 thirrje për ndihmë në të gjithë shtetin, dhe më shumë se gjysma e atyre thirrjeve ishin nga pemë të rrëzuara.