Funksionet e tyre mund të ju ndihmojnë mjaft

Funksionet e tyre mund të ju ndihmojnë mjaft

Butonet e tastierës prej F1 deri në F12 të vendosur në rreshtin e lartë të një tastiere kompjuteri – nuk janë aty për të mbledhur pluhur. Ato përmbushin funksione të ndryshme dhe disa prej tyre janë me të vërtetë të dobishme.

Më poshtë ju sjellim përdorimet e shumta të këtyre tasteve, të cilat ofrojnë mundësi të shumta, përcjell rtv21.tv

F1-Hap ekranin e ndihmës për pothuajse çdo program.

F2-Ju lejon të riemërtoni një skedar ose dosje të zgjedhur.

F3-Hap një karakteristikë kërkimi për një aplikacion që është aktiv në moment.

F4-Alt + F4 mbyll dritaren aktive.

F5-Ju lejon të rifreskoni ose rifreskoni faqen ose dritaren e dokumentit.

F6-Lëviz kursorin në shiritin e adresave në shumicën e shfletuesve të internetit.

F7-Përdoret për të kontrolluar drejtshkrimin dhe gramatikën e një dokumenti në aplikacionet Microsoftit.

F8-Përdoret për të hyrë në menunë e boot në Windows kur ndizni kompjuterin.

F9-Rinovon një dokument në Microsoft Word, dërgon dhe merr e-mail në Microsoft Outlook.

F10-Aktivizon shiritin e menysë së një aplikacioni të hapur. Shift + F10 është i njëjtë me klikimin e tastit të djathtë.

F11-Hyn dhe del në modalitetin e ekranit të plotë në shfletuesit e Internetit.

F12-Hapet kutia e dialogut Save si në Microsoft Word./21Media