Gjiganti i rrjeteve sociale, Facebook ka në plan për të krijuar një Instagram për fëmijët e moshës 13 vjeç.

Instagrami së fundi lëshoi një udhëzues të ri për prindërit i cili përmbante plane të reja për të ndihmuar në mbrojtjen më të mirë të fëmijëve në aplikacionin e tyre.

Ndër të tjera, të njohura janë edhe Youtube Kids dhe Messenger Kids e cila është degë e Messeger Facebook.

Facebook do të krijojë së shpejti një Instagram kryesisht për fëmijë, një zhvillim që vjen vetëm disa ditë pasi Instagram u zotua të bënte më shumë për të mbrojtur fëmijët, transmeton rtv21.tv.

Aplikacioni është kryesisht për fëmijë nën moshën 13 vjeç. Përdoruesit e Instagram duhet të jenë të paktën 13 vjeç për t’u regjistruar në aplikacion, megjithëse nuk ka asgjë për t’i ndaluar fëmijët të regjistrohen me një vit të rremë të lindjes.

Aplikacionet e mediave sociale po kërkojnë të ndërtojnë baza përdoruesish në një moshë të re që do të bëhen anëtarë të përkushtuar – dhe shikues të reklamave të tyre – të platformave në vitet që vijnë.

YouTube Kids i cili nisi në vitin 2016, ka hasur probleme me reklama të synuara dhe video të dhunshme duke e bërë atë përmes sistemit të filtrimit të aplikacionit.

Të martën, Instagram publikoi një postim ku tha: “Vazhdimi për ta bërë Instagram më të sigurt për anëtarët më të rinj të komunitetit tonë, mbrojtja e të rinjve në Instagram është e rëndësishme për ne”.

Postimi më pas përcakton një numër hapash që Instagram po ndërmerr për ta bërë aplikacionin më të sigurt për të rinjtë.

Disa prej atyre parimeve përfshijnë një udhëzues të ri për prindërit, duke u përpjekur të kuptojnë moshën reale të njerëzve në aplikacion, duke parandaluar të rriturit dhe adoleshentët të dërgojnë mesazhe të drejtpërdrejta dhe duke e bërë më sfiduese për të rriturit të ndjekin fëmijët.

Aplikacioni gjithashtu inkurajon adoleshentët në aplikacion që t’i mbajnë llogaritë e tyre private.

“Instagram mund t’u sigurojë të rinjve mundësinë për të forcuar lidhjet, për të praktikuar aftësi sociale dhe për të gjetur komunitete mbështetëse” tha Dr. David Anderson i Institutit The Child Mind, i cili bashkëpunoi në udhëzuesin e prindërve./21Media