Llojet dhe faktorët e rrezikut

Llojet dhe faktorët e rrezikut

Çdo njeri mund të pësojë në çdo moshë goditje në tru. Sipas statistikave, gratë e moshës ndërmjet 18 dhe 40 vjeç janë më të prirura për goditjet se sa meshkujt e të njëjtës moshë.

Goditjet mbysin më shumë gra sesa kanceri i gjirit dhe kjo është arsyeja pse është e rëndësishme t’i dini shenjat e tyre sa më parë, shkruan rtv21.tv

Më poshtë ju sjellim disa simptoma të tyre.

Llojet e goditjes

Goditje ishemike -Dëmtimi i indit të trurit është shkaktuar nga mungesa e furnizimit me gjak për shkak të anashkalimit të bllokimit ose ngushtimit.
Pika hemorragjike – Arsyeja për goditje hemorragjike është thyerja e anijeve të trurit, gjë që shkakton ënjtje dhe presion.

Faktorët e rrezikut

Presioni i lartë i gjakut
Diabeti
Sëmundjet e ndryshme të zemrës
Pirja e duhanit
Shtimi i peshës
Niveli i lartë i kolesterolit
Alkooli
Stresi
Mungesa e aktivitetit fizik/21Media