Thaçi: Pa Shqipërinë Kosova nuk do të ishte e lirë dhe e pavarur.-Meta: Shqipëria e kishte për detyrë të përballonte krizën në Kosovë.-Majko: Kur serbët na vrasin duhet të jemi të bashkuar.-Dodë Gjergji: Falënderimi së bashku kumbon më shumë dhe jehon më gjatë.-Tërnava: Shqipëria tregoi solidaritet në kohën më të vështirë për Kosovën

Thaçi: Pa Shqipërinë Kosova nuk do të ishte e lirë dhe e pavarur.-Meta: Shqipëria e kishte për detyrë të përballonte krizën në Kosovë.-Majko: Kur serbët na vrasin duhet të jemi të bashkuar.-Dodë Gjergji: Falënderimi së bashku kumbon më shumë dhe jehon më gjatë.-Tërnava: Shqipëria tregoi solidaritet në kohën më të vështirë për Kosovën

Në Katedralen “Shën Nënë Tereza” në Prishtinë u mbajt akademia solemne “Faleminderit Shqipëri”.  Drejtues të institucioneve të Kosovës i shprehën mirënjohje të thellë Shqipërisë për mikpritjen bërë popullit të Kosovës në eksodin e vitit 1999 gjatë luftës së Kosovë.(Teksti- Albulena NUHA, kamera- Fatos VESELI)./21Media