Familjet kosovare kanë shprehur dëshirën të akomodojnë familjet e prekura nga termeti

Familjet kosovare kanë shprehur dëshirën të akomodojnë familjet e prekura nga termeti

Këtu gjeni të  përmbledhur kontaktet e disa nga familjet kosovare që janë drejtuar në RTV21 për të shprehur gatishmërinë që të akomodojnë familjet e prekura nga tërmeti në Shqipëri.

Banja Nana Naile ofron akomodim për 60 persona për një muaj. Duke përfshirë edhe kontrollet mjekësore.

Prizren – 1 familje

049 -143-372

Kamenicë – 1 familje

044-305-498

Komogllavë Ferizaj-1 familje
044- 121-807

Zheger Gjilan-1 familje
045 541 308

Vushtrri – 15 persona
049 -450- 650

Vushtrri – 15 persona
049- 401- 301

Mitrovicë – 2 familje
044- 331- 555

Barilevë – Familje (5 anëtare)
045 -890- 960

Prishtinë – Minibus në dispozicion
044- 114- 329

Sabri Novosella-Nana Naile- 60 nevojtar një muaj

Gjakovë- 2 shtëpi, 20 persona
045 -554- 816

Grabovc i Epërm, Obiliq- 1 familje
045 -511 -231

Fushë -Kosovë
045 463-544, ushqim dhe transport

Gjakova- një familje- 4 anëtarëshe

049- 882-468

Fushë-Kosovë, familje- 8 anëtarëshe
044 -492 -535

Drenoc, Malishevë-1  familje
044- 201 -205

Klinë – familje- 6 anëtare
049- 267- 178

Klinë- 3 dhoma
049- 558 -303

Prishtinë dhe Lupç- Prishtinë, 5-7 anëtarë-Lupç- 10 anëtarë

044- 130-916

Prishtinë- 5 anëtarëshe me mbulim të të gjitha shpenzimeve
044- 231- 970

Juniku- 1 familje
043 -867 -089

Vushtrri – 1 familje 6 anëtarëshe
044 -281-139

Gjilan – 1 familje
044- 163 -660

Gjakovë- 1 familje- 4 anëtarëshe
045 -572- 400

Dragobil Malishevë – 1 familje
043- 909 -857

Podujevë, shtëpi 3 dhomeshe
044 -215- 838

Vushtrri – 1 familje
044 -212- 668

Opterushë Rahovec – 1 familje
044- 207- 366

Hoqë e vogël – Rahovec- 1 familje- 4 anëtare
044 -535 -487

Bare – Mitrovicë
049 -537 -201

Studime – Vushtrri
044 -706- 215

Batllavë – 1 familje
045 689 719

Bubel – Malisheve
049- 335 -841

Gjakovë- 1 familje
044 -242 -452

Ferizaj – Shtëpi dy katëshe
044 -929 -557

Drenas – 1 familje gjashtë anëtarëshe
045 -285- 435

Skenderaj – 3 familje
049- 330- 143

Transport, fugon në dispozicion
044- 739 -173

Sllatinë – 15 persona
049- 401- 301

Kçiq i madh – Mitrovicë
045- 589- 287

Ferizaj- 1 familje pesë anëtarëshe
044 121 007

Samadraxhë Suharekë -1 familje
044 -184- 329

Ramnishtë, Viti- 4,5 familje

(+49)1727256610

Samadraxhë- për pesë anëtarë

049-247-167

Dobërqan-1 familje

044 -826- 165

Drenas- 1 familje

045-631-607

Petrovë -Shtime- 2 familje

+436765234527 Tel.+436765234524 Tel.+38345238729

Nesalc Bujanovc- familje gjashtë anëtarëshe

+381601514615

Prishtinë- Nevojë për gjak

044-276-792

Kaçanik-1 familje

043-729-159.

Përveç ndihmesës së veshmbathjeve, ushqimeve dhe batanijeve që janë dërguar në Shqipëri nga qytetarët e Kosovës, kjo e fundit ka hapur dyert edhe për t’i pranuar në shtëpitë e tyre. Ndërsa në mëngjesin e sotëm në hotelin ‘Ora’ në Prishtinë janë akomoduar 30 banorë të Shqipërisë, të cilët ishin viktima të tërmetit të djeshëm. Ndërkohë, edhe shumë familjarë të Kosovës pritet që në orën 13:00, të vijnë t’i marrin banorët e Shqipërisë dhe t’i strehojnë në shtëpitë e tyre.

Parashihet që gjatë ditës së sotme të vinë edhe shumë banorë të tjerë nga Durrësi.

Rreth orës 04:00 të mëngjesit në ditën e djeshme, Shqipërinë e goditi tërmeti me magnitudë 6.3 shkallë të rihterit me epiqendër në Tiranë. Ky tërmet dridhi edhe Kosovën, me lëkundje që u dëgjuan edhe në vendet tjera si Maqedonia e Veriut, Serbia, Mali i Zi, Bosnje e Hercegovina, Kroacia, Bullgaria dhe Italia. Raportohen se deri tani kanë mbetur të vdekur 29 persona në Shqipëri nga ky tërmet./21Media