Farat e kungullit, të dobishme për shëndetin e njeriut

Farat e kungullit, të dobishme për shëndetin e njeriut

Ashtu sikurse edhe vet kungulli, edhe farat e tij janë mjaft të shëndetshme kur bëhet fjalë për shëndetin e njeriut.

Kjo për shkak të përmbajtjes së tyre, pasiqë farat e kungullit janë të pasura me proteina, zink, magnez dhe mangan.

Farat e kungullit gjithashtu ulin kolesterolin, ulin nivelin e sheqerit, ndihmojnë në humbjen e peshës, ndihmojnë në kohën e menopauzës si dhe janë mjaft të dobishme për osteoporozën.

Konsumimi i shpeshtë i tyre, i bën edhe më të efektshme përparësitë e lartpërmendura në shëndetin tonë.