Eksperti më i lartë amerikan për Sëmundjet Infektive, Anthony Fauci, tha sot se presidenti i zgjedhur Joe Biden dhe zëvendëspresidentja e zgjedhur Kamala Harris duhet të vaksinohen kundër COVID-19 sa më shpejt që të jetë e mundur.

“Për arsye sigurie, mendoj vërtet se duhet t’i vaksinojmë ata sa më shpejt që të mundemi”, tha ai në një intervistë për transmetuesin “ABC”.

Gjithashtu, Fauci nxiti edhe presidentin Donald Trump dhe zëvendëspresidentin Mike Pence që të vaksinohen.

Sipas tij, fushata e vaksinimit nuk sinjalizon menjëherë përfundimin e pandemisë dhe se vendi ka të ngjarë të mos arrijë imunitetin e tufës deri në pranverën ose verën e vitit 2021.