Personi i parë që nderohet në këtë mënyrë

Personi i parë që nderohet në këtë mënyrë

Zvicra ka njoftuar se do të bëjë një monedhë që përmban karakterin e kampionit të shumëfishtë të tenistit Roger Federer.

Federer do të jetë në një monedhë argjendi 20 franga që do të lëshohet më 23 janar 2020.

Një monedhë ari prej 50 franga, kushtuar gjithashtu Federer, por me një dizajn tjetër, është planifikuar të dalë në muajin maj.

Federer do të jetë personi i parë që do të nderohet në Zvicër në këtë mënyrë.

Qeveria deklaroi se Federer ishte “pa dyshim sportisti më i suksesshëm individual i Zvicrës dhe ambasadori i saj i përsosur“.