FIFA ka filluar procedime disiplinore kundër tre lojtarëve rusë të futbollit me dyshimin se ata shkelën rregullat e dopingut në vitin 2013.

Lajmi u njoftua nga selia e Federatës së Futbollit të Rusisë, e cila nuk përcaktonte për cilët futbollistë bëhej fjalë, përveç se ishin dy futbolliste dhe një futbolliste femër.

Nuk thuhet nëse ndonjëri prej tyre ka luajtur për Rusinë në nivelin përfaqësues. Sporti rus është përmbytur me akuza dopingu në vitet e fundit, përcjellë KosovaPress.

Gjashtë vjet më parë, Agjencia Botërore Anti-Doping (ËADA) gjeti prova se shumë atletë rusë po bënin doping.

Ata janë të ndaluar të garojnë në ngjarje të mëdha sportive, përfshirë Olimpiadën, kështu që Rusia nuk do të lejohet të garojë nën flamurin e saj deri në dhjetor 2022.

Rusia nuk do të jetë në gjendje të garojë nën flamurin e saj në Lojërat Olimpike të ardhshme në Tokio, si dhe në Lojërat Olimpike Dimërore 2022 në Pekin, por atletët e tyre do të jenë në gjendje të garojnë pa shenja kombëtare.