​Filarmonia e Kosovës nis vitin me program të veçantë, rikthehet simfonia e Beethovenit

Më 27 janar 2024, prej orës 20:00, orkestra vjen me dy premiera për publikun e Prishtinës dhe rikthen pas disa vitesh në program Simfoninë Numër 7 të Beethovenit.

Koncerti simfonik dirigjohet nga mjeshtrja zvicerane, Lena-Lisa Wüstendörfer, për herë të parë në bashkëpunim me orkestrën e filarmonisë.

Në këtë koncert në rolin e solistes do të prezantohet pianistja e njohur kosovare Pranvera Hoxha, e cila do të luajë “Variacione Simfonike” për piano dhe orkestër nga Cesar Franck.

Kontrabasisti i dikurshëm i Filarmonisë së Kosovës, Shkodran Osmanaj, i cili prej kohësh është pjesë e disa prej orkestrave më në zë në Zvicër dhe jo vetëm, do të rikthehet në Prishtinë, kësaj radhe si solist, duke sjell “Koncertin për kontrabas dhe orkestër” të Serge Koussevitzky-t.

Në pjesën e dytë të koncertit, orkestra do të interpretojë Simfoninë e 7-të të Beethovenit.

Back to top button