Kryetari i Komunës së Obiliqit, Xhafer Gashi, bashkë me zëvendëskryeministrin e Kosovës, Besnik Tahiri, si dhe familjarë kanë vënë gurthemelin për ndërtimin sheshit “Adem Preniqi”, i cili do të realizohet në hapësirën e ish-objekteve të vetmisë në qytetin e Obiliqit.

Me këtë rast, kryetari i komunës së Obiliqit, Xhafer Gashi thotë se realizimi i këtij projekti do të bëhet për 9 muaj, ndërsa shton se vlera e tij është afër 1 milion euro.

“Vendosëm gurëthemelin e një sheshi, një të ardhme ku edhe moshat e vjetër, edhe moshat e mesme por edhe moshat e reja do ta gjejnë veten. Është projekt që do të investohet në hapësire 1 hektar e 14 ari, vlera totale e projektit është 989 mijë euro. Realizimi i projektit do të jetë për 9 muaj, dhe shpresojmë që të jetë kështu, nëse nuk ka ndonjë problem gjatë ekzekutimit të punimeve për shkak të pandemisë”, ka thënë Gashi.

Ndërsa, zëvendëskryeministri i Kosovës, Besnik Tahiri ka thënë ky park do ta mbajë emrin e një atdhedashësi të kësaj komune.

Tahiri për kushtet që ka është duke bërë transformim unik, dhe kjo fal angazhimeve që është duke bërë kryetari i kësaj komunë për transformimin e këtij qyteti.

“Ky është një park, një shesh i cili do të mbanë emrin e një veprimtari dhe një qytetari të ndershëm, punëtor dhe atdhedashës të kësaj komune. Është një projekt kapital i cili është pjesë e angazhimeve që kryetari e ka me e transformua qytetin e “Kastriotit”… Ky qytet është duke e bërë një transformim unik, jo vetëm në Kosovë, mirëpo edhe me gjerë, në veçanti me kushtet që i ka”, ka thënë Tahiri.

Tahiri ka vlerësuar punën e kryetarit Xhafer Gashi, ndërsa thotë se emri i tij do të jetë i gravuar me punët e tij të cilat po i bëjnë nderë këtij qyteti dhe qytetarëve të tij.

Ai thotë se investimet kapitale që i bënë qeveria në këtë kohë pandemie janë të rëndësishme për shkak se qarkullojnë të hyrat, por edhe punësohen njerëzit, por edhe lejohet jeta normale në këtë kohë të jashtëzakonshme.