Fillon riparimi i urës së Danubit në Ruse

Ministrja në detyrë e Zhvillimit Rajonal dhe Punëve Publike të Bullgarisë, Violeta Koritarova njoftoi të mërkurën fillimin e rinovimit të madh të seksionit bullgar të urës së Danubit midis Ruse dhe Giurgiu. Kjo ka ndodhur në zonën tampon të pikës kufitare në Ruse.

“Ura e Danubit është një urë historike, e ndërtuar 70 vjet më parë dhe nuk është kryer asnjë rinovim i madh deri më tani, prandaj është urgjente”, tha ajo. Sipas saj, Agjencia e Infrastrukturës Rrugore (ARN) ka bërë shumë analiza, ndaj janë marrë të gjitha masat që riparimi të vështirësojë minimalisht qarkullimin në urë.

Ajo tha gjithashtu se rifillimi i lidhjes së tragetit midis Ruses dhe Giurgiut do të zvogëlonte midis 20 dhe 30% të trafikut të rënduar, i cili nga ana tjetër do të lehtësonte udhëtimin përmes objektit për makinat.

ARN tha se punimet ndërtimore do të kryhen pa ndërprerje të trafikut dhe objekti nuk do të mbyllet. Riparimet do të kryhen për një periudhë dyvjeçare dhe kantieri do të punohet çdo ditë për 10-12 orë në ditë, gjatë orëve të ditës. Procesi i punës do të organizohet dhe realizohet në mënyrë të tillë që automjetet të kalojnë në mënyrë të dyfishtë në korsinë e papunuar. Punimet do të kryhen në gjashtë faza. Dy të parat do të jenë riparimi i madh i shtyllës së objektit në territorin bullgar. Një pjesë prej rreth 400 metrash do të mbyllet për punimet. Fillimisht, qarkullimi do të kufizohet në korsinë e hyrjes për në Bullgari dhe më pas në korsinë e daljes në drejtim të Rumanisë. Koha e parashikuar për kryerjen e punimeve të riparimit në këtë seksion është rreth katër muaj e gjysmë për çdo korsi.

Janë marrë të gjitha masat e nevojshme për të parandaluar bllokimin e trafikut që bllokon Urën e Danubit gjatë riparimit të saj.

Zëvendësministri i Transportit dhe Lidhjeve Dimitar Nedjallkov tha se po diskutohet mundësia e lehtësimit të fluksit turistik nëpër urën e Danubit.

Kryetari i komunës së Ruses Penço Milkov tha se ky rinovim ishte i vonuar prej kohësh. Sipas tij, Ura e Danubit është elementi i fundit i sistemit kompleks të kalimit të kufirit përmes këtij vendi. Shteti duhet të bëjë riparime në bulevardin ndërkombëtar “Bullgaria” në Ruse, i cili e çon qarkullimin në pikën kufitare, si dhe në strukturat e urës që ndodhen në hyrje të qytetit.

Janë marrë të gjitha masat e nevojshme për të parandaluar bllokimin e trafikut që bllokon Urën e Danubit gjatë riparimit të saj. Është shumë e rëndësishme të vëzhgohet sinjalizimi që do të vendoset dhe në përputhje me rrethanat shoferët nuk duhet të bëjnë manovra të rrezikshme në seksion në përpjekje për të shmangur pritjen në semaforët e kuq, tha për BTA guvernatori rajonal i Ruses, Dragomir Draganov.

Në ceremoninë e cila shënoi fillimin e rinovimit të madh të urës së Danubit morën pjesë edhe përfaqësues të autoriteteve lokale dhe shtetërore në Giurgiu, si dhe konsulli rumun në Bullgari Florian Mazilu.

Back to top button