Një fëmijë në Vietnam ka lindur duke mbajtur në dorë spiralen që e ëma e kishte vendosur në mitër kundër shtatzënisë.

Fotot e të porsalindurit që dëshmojnë këtë fakt edhe pse jashtëzakonisht i rrallë por i mundshëm, u postuan në internet nga spitali ku ndodhi lindja.

Nëna 34-vjeçare, e cila tashmë ka dy fëmijë të tjerë, e kishte futur pajisjen intrauterine (IUD) dy vjet më parë sepse ajo nuk donte më fëmijë, shpjeguan mjekët në spitalin Hai Phong.

Megjithatë, papritur, ajo e gjeti veten shtatzënë në javën e pestë. Shpjegimi më i mundshëm është se pajisja ka lëvizur nga pozicioni i saj origjinal dhe korrekt, duke u bërë kështu joefektiv .

Nuk është hera e parë që kanë qarkulluar lajme të tilla, të ndjekur gjithmonë nga një skepticizëm i caktuar.

Megjithatë, mjekët shpjegojnë se është një fenomen “shumë i rrallë, por i mundshëm”.

Pajisjet intrauterine janë metoda të sigurta dhe efektive të kontrollit të lindjes me mbi 99%, por kjo përqindje shumë e vogël mbetet./oranews