Foshnja ishte aq e vogël dhe e lehtë, saqë mund të mbahej në shuplakë të një dore

Foshnja ishte aq e vogël dhe e lehtë, saqë mund të mbahej në shuplakë të një dore

Lindjet më të vështira nuk janë gjithmonë ato me fëmijë të mëdhenj. Në fakt, ndonjëherë, është e kundërta. Pesë muaj më parë, një djalë u lind në një spital të Tokios. Por jo vetëm që kjo foshnje ishte lindur para kohe në javën e 24, që është 16 javë më herët se një periudhë e rregullt e shtatzënisë. Por, ai peshonte vetëm 268 gramë.

Foshnja ishte aq e vogël dhe e lehtë, saqë mund të mbahej në shuplakë të një dore, shkruan rtv21.tv.

Shanset e mbijetesës ishin të vogla, por pas disa muajsh të kujdesit intensiv, ‘mrekullia mini’ tregoi se ai u lind për të qenë një kampion dhe heqja dorë nuk është në meny. Ai kishte shtuar peshë 3.2 kg dhe më në fund u lirua në shtëpi.

Foshnja e vogël u lind në javën e 24 të shtatzënisë në një spital të Tokios. Për shkak të komplikimeve, u krye një seksion C i emergjencave dhe kështu lindi, ndoshta fëmija më i vogël në botë.

Për shkak të gjendjes së foshnjës, ai u dërgua në kujdes intensiv, ku ai kaloi 5 muaj. Shanset e mbijetesës ishin aq të vogla sa vetë foshnja, madje edhe nëna e djaloshit nuk ishte e sigurt nëse do ta bënte atë. Por për fat të mirë, kampioni i vogël tregoi karakterin e tij që nga ditët e hershme dhe pas marrjes së peshës dhe shëndetit të tij, ai u lirua në shtëpinë e tij me nënën e tij.

Një i porsalindur mesatar peshon 2.5-4 kg, kështu që fëmija ‘mrekulli mini’, nëna e tij dhe mjekët e Spitalit Universitar Keio mund të pushojnë më në fund. Djali më i vogël në botë i lindur dhe i mbijetuar!

Djali që peshonte 274g dhe një vajzë tjetër 252g, janë duke mbetur kështu mbajtësit e rekordeve për të qenë fëmijët më të vegjël në botë./21Media