Disa gjëra nuk i kemi parë as në ëndërr

Disa gjëra nuk i kemi parë as në ëndërr

Është e pamundur të besosh që vetëm 20 vjet më parë askush nuk e dinte se çfarë ishte Google ose Netflix dhe nuk mund të mbante një video 1-minutëshe në një disk flash. Por koha ka kaluar që nga atëherë, ne kemi ndryshuar plotësisht rregullat.

Në ditët e sotme, ne kemi gjëra që njerëzit nuk mund të kishin ëndërruar më parë si të mirëqenë, gjë që dëshmon se 20 vitet e fundit janë mbushur më shumë ndryshime

1. Zyra e Google në vitin 1999 në fillim të rrugës për në krye dhe tani

2. Kjo është se si duket një evolucion i telefonit celular 20-vjeçar

3. 20 vjet është koha e mjaftueshme për të ndryshuar plotësisht horizontin e një qyteti …

4. … dhe të krijosh një qytet të tërë vetë.

5. Britney Spears, fytyra e një gjenerate të tërë në vitin 1999 kur ajo sapo hodhi albumin e saj të parë dhe tani

6. Ne i ndryshuam plotësisht rregullat dhe sot, askush nuk kalon orë në telefon me miqtë e tyre kur ata thjesht mund të shkruajnë

7. Dhe tani prindërit kanë një përgjigje të ndryshme për fëmijën e tyre i cili pyet: “Ku je takuar?”

8. Koleksionet tona të filmave nuk u duhet më shumë atë vend

9. U deshën lojëra video vetëm 20 vjet për të arritur në një nivel krejtësisht të ri, që ne nuk mund të arrinim as më parë

10. Dhe fëmijët e famshëm që kujtojmë me qejf tani kanë fëmijë të tyre

11. Idhujt e adoleshencës tani janë krejtësisht të ndryshme

Në ditët e sotme, adoleshentët vlerësojnë personalitetin dhe veçantinë, sesa përsosmërinë e paarritshme.

12. Kohët e fundit, një telefon celular me një aparat fotografik 0.3 megapixel ishte një luks – por tani, të gjithë mund të marrin fotografi me cilësi të lartë

13. Sasia e të dhënave që ne përdorim tani u rrit mijëra herë. Ju duhet 11111 disqe për të mbuluar një disk të rregullt flash 16 GB

Vetëm 20 vjet më parë, disqet tona flash ishin disqe që mund të përmbajnë vetëm 1.4 MB të dhëna secila.

14. Teknologjia u zhvillua aq shumë sa që shkencëtarët arritën të bëjnë një foto me cilësi të lartë të Plutonit.

Fotografitë e Plutonit ndër vite, 1994 – 2015

15. Fatkeqësisht, 20 vjet është gjithashtu më shumë se kohë e mjaftueshme që diçka të zhduket

Deti Aral dikur ishte liqeni i katërt më i madh në botë. Filloi të thahet në vitet 1960 dhe në 20 vitet e fundit, pothuajse u zhduk plotësisht./21Media