Fëmijët që kanë trashëguar karakteristikat e prindërve të tyre

Fëmijët që kanë trashëguar karakteristikat e prindërve të tyre

Kur lind një fëmijë, të dy prindërit dhe madje edhe miqtë dhe të afërmit fillojnë të spekulojnë rreth asaj se kujt i ngjan ai më shumë. Nuk është e lehtë të qëllohet se si kush do të duket fëmija kur të rritet. Shumica e fëmijëve ndajnë 50% të DNA-së me të dy prindërit.

Çifte të shumëfishta të gjeneve luajnë një rol kyç në përcaktimin e karakteristikave të ndryshme trupore tek njerëzit, si ngjyra e flokëve, ngjyra e syve, gjatësia dhe ngjyra e lëkurës, shkruan Bright Side.

Më poshtë keni disa fotografi të fëmijëve që bënë punë të shkëlqyer të trashëgimit të karakteristikave të prindërve të tyre.

Babai dhe djali 

Babai dhe djali

Babai dhe djali

Babai dhe djali

Nëna dhe vajza

Babai dhe djali 

Portreti i nënës dhe vajzës

Babai dhe djali 

Nëna dhe vajza

Nëna dhe vajza

 

Babai dhe djali

Babai dhe djali

 
Babai dhe djali

Vajza dhe nëna 

Babai dhe djali

Nëna dhe vajza

Babai dhe djali