Qoftë nga ndërhyrja e njerëzve, qoftë nga shkaqet natyrore, bota po ndryshon gjithmonë, por ne nuk jemi të vetëdijshëm për të derisa të krahasojmë me fotografi. Ndryshimi fizik që çdo vend kalon lë një histori prapa që duhet të tregohet.

Imazhet në vijim e dëshmojnë këtë./21Media

Chichen Itza në Meksikë në 1892 dhe tani

Mali i Shën Helensit një ditë para shpërthimit në 1980 dhe një ditë më pas

Buda Bamiyan në Afganistan, në 1963 dhe pas shkatërrimit të tij në 2008

Des Moines, Iowa në 1868 dhe tani

Hong Kong në vitet 1960 dhe tani

Selia e qeverisë braziliane gjatë ndërtimit në 1959 dhe tani

Qyteti Hammerfest, Finnmark, Norvegji midis 1890 – 1900 dhe tani

Old Kent Road, Southwark, Londër në 1885 dhe tani

Ura e gurtë në Shkup, Maqedonia e Veriut në 1876-1900 dhe tani

Lumi Sava në Danub rreth vitit 1925 dhe sot

Sungnyemun Gate në Seul, Koreja e Jugut në 1904 dhe tani

Shepard Glacier, SHBA në 1913 dhe 2005

Tregu i peshkut Tsukiji, Tokio, Japoni në 1926-1945 dhe tani

Beach Oak Street Beach, agoikago, SHBA në 1925 dhe tani

Shanghai, Kinë në vitet 1920 dhe tani

“Falls Main” në Victoria Falls në 2015 dhe tani

Vilnius, Lituania midis 1915-1920 dhe tani

Monument Kombëtar në Xhakartë, Indonezi në 1963 dhe 2010

Melburn, Australi në fund të viteve 1930 dhe tani

Ndërtimi i Obeliskut të Buenos Aires në 1936 dhe tani