Ky fshat do ju rrëmbejë zemrat

Ky fshat do ju rrëmbejë zemrat

Gjithçka filloi nga një lule e vogël e pikturuar në tavanin e një shtëpie me të vetmin qëllim mbulimin e një shenje të shkaktuar nga diçka e ndyrë. Kjo ndodhi në një fshat të vogël në Poloni i cili quhet Zalipie.

Kushtet e rënda në vitin 1048 në këtë fshat i detyroi të gjithë njerëzit e tjerë, që me piktura t’i fshehin shenjat në muret e shtëpive të tyre. Nga këto piktura u krijua një bukuri e veçantë që çdo kush do ketë dëshirë ta vizitojë një herë.

Zalipie ndodhet në juglindje të Polonisë vetëm 90 minuta nga Krakov, ky fshat është vend i përsosur për një udhëtim unik dhe të paharrueshëm. /21Media