Në funeral nuk kishte vetëm besimtarë katolikë, por edhe disa myslimanë

Në funeral nuk kishte vetëm besimtarë katolikë, por edhe disa myslimanë

Një familje e krishterë nuk mund të mbante funerali në shtëpi sepse banesa ndodhej në një rrugicë të ngushtë dhe nuk mund të kalonin arkivolin aty. Dhe xhamia lokale e lejoi familjen të përdorte ambientet e saj për mbajtjen e ceremonisë mortore.

Lajmi u bë i ditur nga një i afërm i të ndjerit në Facebook.

Faleminderit vëllezërit e mi për ndihmën dhe nivelin e lartë të tolerancës”, shkroi Jefferson.

Fotografitë e publikuara në Facebook tregojnë ceremoninë mortore të krishterë që zhvillohet brenda ambienteve të një xhamie në Cempaka Putih, Jakartë.

Këto fotografi tregojnë se ka ende shpresë për tolerancë fetare në Indonezi./21Media