Çipi është pjesë e "Biohacking"

Çipi është pjesë e “Biohacking”

Në Kongresin Botërorë të Celularëve në Barcelonë është prezantuar një lloj i teknologjisë ekstreme.

Kjo për faktin se një vullnetar ka futur në trup, nën lëkurë, një çip të vogël që përmban të gjitha elementet e nevojshme për të hapur derën e shtëpisë.

Kjo përvojë bën pjesë në “Biohacking”, që ndërhynë në biologjinë e trupit për të përmisuar performacën.

Është shumë e dobishme për mua sepse unë kam një shtëpi të automatizuar. Dhe në qoftë se unë do të kërkoj të heq çipin do të mjaftojë një prerje të vogël për hequr atë”, tha Edgar Pons, personi që ka vendosur të ketë çipin për identifikimin e radio frekuencave. (RFID)

Çipi është pak më i madh se një kokrrizë rëre dhe është i mbuluar me një material bikompatibël që mbron atë nga përkeqësimi nën lëkurë.