Ja si rritet rreziku për t'u prekur nga qindra baktere të dëmshme

Ja si rritet rreziku për t’u prekur nga qindra baktere të dëmshme

Tualetet publike janë cilësuar nga ekspertët e shëndetit publik si ndër vendet me përqendrimin më të lartë të baktereve dhe njerëzit bëjnë mirë që përpiqen t’i shmangin sa më shumë këto të fundit.

Sipas një sondazhi online, shkruan The Independent, më shumë se 50% e grave pohuan se nuk ulen në tualetet publike, ndërsa një pjesë tjetër e mirë pohuan se mbulojnë sipërfaqen me letër higjienike për të krijuar një pengesë mbrojtëse ndaj baktereve.

Por duke e bërë këtë gjë, ju vetëm sa rrisni rrezikun për t’u ekspozuar ndaj baktereve.

Ndenjëset e tualetit janë të dizajnuara në atë mënyrë për të mos mbajtur në sipërfaqen e tyre baktere, ndërsa letra higjienike nuk është dizejnuar për t’i rezistuar baktereve si E. coli.
Sa herë që shpëlahet tualet, bakteret spërkaten në ajër rreth tualetit dhe “ngjiten” pas çdo objekti deri në 2 metra.

Po, disa prej tyre “ngjiten” dhe pas ndenjëses, por falë strukturës së lakuar dhe jo absorbuese të saj, bakteret nuk do të qëndrojnë për shumë kohë. E kundërta ndodh me letrën higjienike. Pra nëse ju mendoni se kjo e fundit ju mbron nga bakteret, gaboni, pasi ajo vetëm sa rrit rrezikun e prekjes nga këto mikroorganizma të dëmshëm për shëndetin.