106 mijë 200 njerëz janë shëruar

106 mijë 200 njerëz janë shëruar

Në botë, 21 mijë e 867 njerëz kanë vdekur nga koronavirusi i ri, sipas agjencisë së lajmeve AFP, një bilanc i ri i viktimave, duke përmendur të dhënat zyrtare.

Koronavirusi ka infektuar zyrtarisht 481 mijë e 230 njerëz në 182 vende dhe territore që nga shpërthimi i epidemisë së dhjetorit në Kinë.

Në secilin bilanc të ri, AFP deklaron se numri i regjistruesve nuk pasqyron numrin e vërtetë të pacientëve, pasi që shumë vende testojnë vetëm për njerëzit që kanë nevojë për kujdes spitalor.

Nga numri i infektuar në të gjithë botën, 106 mijë 200 janë shëruar.

Italia, e cila pati rastin e parë fatal me koronavirus në fund të shkurtit, u prek më shumë, me 7 mijë 503 vdekje.

Pas Italisë, më të prekurit janë Spanja (4 mijë e 89 vdekje dhe 56 mijë e 188 të infektuar), Kina (3 mijë e 281 vdekje dhe 81 mijë e 221 infektuar), Irani (2 mijë 234 vdekje dhe 29 mijë e 406 të infektuar) dhe Franca (1 mijë e 331 vdekje dhe 25 mijë e 233 të infektuar).

Në Evropë, 14 mijë e 640 njerëz vdiqën dhe 258 mijë e 68 u infektuan, 3 mijë e 636 vdiqën në Azi dhe 100 mijë e 937 u infektuan, pati 2 mijë e 281 vdekje në Lindjen e Mesme dhe 35 mijë e 324 të infektuar, 1 mijë e082 vdekje në SHBA dhe Kanada, 72.606 të infektuar në Amerikën Latine dhe Karaibe dhe 8 mijë e 439 të infektuar, 73 vdekje në Afrikë dhe 2 mijë e 748 të infektuar dhe 14 vdekje dhe 3.111 të infektuar në Oqeani.

Bilanci u përcaktua në bazë të të dhënave nga autoritetet kompetente të vendeve dhe informacionit nga Organizata Botërore e Shëndetit.

Ndryshe, sot është konfirmuar edhe rastin i parë në Kosovë, i një pacienti të shëruar nga koronavirusi.