Cilën e keni parë për herë të parë?

Cilën e keni parë për herë të parë?

A e dini se disa imazhe tregojnë shumë për mënyrën se si mendoni? Testi Rorschach, emri zyrtar për testet e ngjyrosjes, është përdorur për vite me radhë. Këtu është një imazh me një pemë, një gorillë, një luan dhe peshqi, transmeton rtv21.tv.

Çfarë keni parë për herë të parë?

Pemë – Shumica e njerëzve do ta shohin pemën e parë, kështu që nëse ju e shihni pemën, nuk jeni i/e vetmja! Pema e zezë në mes të imazhit është shumë e dukshme, prandaj është mjaft logjike ta shohësh së pari. Kjo do të thotë që ju jeni praktik dhe mendoni logjikisht. Ju veproni nga mendja juaj në vend të zemrës suaj. Ju jeni në gjendje të bëni vendime racionale dhe të mirëkuptuara. Kjo do të thotë që ju keni vështirësi të jeni në kontakt me emocionet tuaja, gjë që e bën të vështirë për ju të shprehni ndjenjat tuaja. Ju mund të provoni dhe të merrni pak më shumë rrezik dhe të jeni pak më spontan.

Gorillë- A e shihni fillimisht gorillën? Kjo mund të thotë që ke një imazh të ulur. Ju jeni i/e përsosur dhe shumë të vështirë për veten tuaj. Standardi juaj është shumë i lartë dhe pritni shumë mirë veten. Kjo është e vështirë, pasi askush nuk mund të jetë i përsosur dhe të jetojë sipas standardeve tuaja të larta. Ju jeni gjithashtu shumë kuriozë dhe ju pëlqen të zbuloni gjëra të reja dhe të përjetoni gjëra të reja. Mundohuni të përqendroheni në atë që është e mirë për ju, jo nga ajo që njerëzit e tjerë presin prej jush.

Luani – Nëse keni parë luanin e parë kjo do të thotë që ju pëlqen liria juaj. Ju jeni të pavarur dhe veproni instinktivisht. Ju nuk pëlqeni të gjykoni dhe urreni dhe që të vendoseni në një kuti. Nëse ndiheni të mbytur nga dikush, ka të ngjarë të përdorni “kthetrat” tuaja për të mbrojtur veten. Kjo do të thotë që mund të jesh mjaft i drejtpërdrejtë dhe i ashpër, edhe nëse nuk do të thotë të jesh. Ju e doni jetën dhe e jetoni atë në maksimum. Zemra juaj është në vendin e duhur, por nganjëherë harron se si njerëzit e tjerë mund të perceptojnë sjelljen tuaj.

Peshqit – Edhe pse ata nuk janë shumë të dukshëm, peshqit ishin të parët që kapin vëmendjen tuaj. Kjo do të thotë që ju jeni një person i introvertuar i cili nuk dëshiron të jetë në qendër të vëmendjes. Ju nuk ua tregoni të vërtetën shumë njerëzve. Megjithatë, njerëzit si ju dhe ju jeni të lehtë. Ju jeni të besueshëm dhe jeni në gjendje të krijoni lidhje të forta me të tjerët, që do të thotë që ju quheni shpesh ‘shoku më i mirë’./21Media