Një thesar prej 1 milion dollarësh i fshehur nga tregtari i artit, Forrest Fenn në Rocky Mountains përfundimisht është gjetur pasi qindra mijëra njerëzësh u bashkuan për një dekadë duke e kërkuar atë.

Një thesar bronzi i mbushur me ar, bizhuteri dhe sende të tjera me vlerë më shumë se 1 milion dollarë dhe i fshehur një dekadë më parë diku në shkretëtirën e Rocky Mountain është gjetur, sipas një koleksionisti të njohur të artit dhe antikave, transmeton rtv21.tv.

Forrest Fenn, 89 vjeç, tha të dielën se nuk e njeh personin që e gjeti, por, ai tha se poema e tij e çoi atë në vendin e saktë.

Fenn postoi të dhëna për vendndodhjen e thesarit në internet dhe në një poezi me 24 rreshta që u botua me autobiografinë e tij të vitit 2010 ‘Thrill of Chase’.

Qindra mijëra kanë gjuajtur kot në të gjithë qoshet e largëta të Perëndimit të ShBA-së për thesarine që besohet të ishte i mbushur me monedha ari, bizhuteri dhe sende të tjera me vlerë.

Shumë njerëz u larguan nga punët e tyre për t’iu përkushtuar kërkimit. Të paktën pesë njerëz vdiqën në kërkim.

Ai tha se e fshehu thesarin si një mënyrë për t’i tunduar njerëzit të futen në shkretëtirë dhe t’u japin atyre mundësinë për të filluar një aventurë të modës së vjetër dhe ekspeditë për pasuri.

I pyetur se si ndihej tani që u gjet thesari, Fenn tha: ‘Nuk e di, ndjej një lloj gëzimi në gjysmë të rrugës, i pikëlluar nga gjysma e rrugës, sepse ndjekja mbaroi’./21Media