Shqiptarët e organizuar për ruajtjen e traditave

Shqiptarët e organizuar për ruajtjen e traditave

Në Gjenevë të Zvicrës ka më shumë organizata joqeveritare krahasuar me çdo vend tjetër, 33 të tilla. Këtu kanë selitë Kryqi i Kuq dhe Kombet e Bashkuara dhe prania e kaq shumë identiteteve i jep atij një ndjesi globale. Më shumë se 40% e rezidentëve nuk janë zviceranë dhe vijnë nga 187 kombësi të ndryshme. Në Gjenevë jetojnë 20 mijë Kosovarë, prej tyre 2 mijë studentë.  Të përcjellim reportazhin e gazetarit tonë Bahtir CAKOLLI./21Media